Wat kunt u verwachten bij een echtscheidingsbemiddeling?

Scheidingsmediation

Bemiddeling is een win-win oplossing voor echtelijke conflicten. Door met een neutrale persoon, die niet rechtstreeks bij het huwelijk betrokken is, om de tafel te gaan zitten en de zaken te bespreken, krijgen beide partijen de kans om meer over elkaar te weten te komen en oplossingen te vinden die voor iedereen aanvaardbaar zijn. Bij het onderhandelen over een regeling via bemiddeling is het belangrijk in gedachten te houden dat uw echtgenoot uit een andere positie kan komen dan u. De andere echtgenoot kan veel minder in de stemming zijn om te onderhandelen dan u, of kan gewoon werken vanuit een andere set principes over wat WAARDE voor hem of haar betekent. U kunt verwachten dat bemiddeling bij echtscheiding als volgt verloopt: U gaat met uw bemiddelaar om de tafel zitten en verkent de gebieden van overeenstemming, stelt de grenzen vast van u beiden als individuen, onderzoekt de gebieden waarop u het niet eens bent, en beperkt zich tot oplossingen waarmee ieder van u kan leven. Zelfs als beide echtgenoten niet gelukkig zijn met elk aspect van hun echtscheiding – en veel mensen zijn dat niet – kan een onderhandelde regeling iedereen helpen zich eerder vroeger dan later beter te voelen. Lees verder voor meer informatie over wat u kunt verwachten bij bemiddelingsafspraken.

Onderhandelen over de basis

Een van de sleutels tot een succesvolle bemiddeling is de tijd nemen om elkaar echt te leren kennen. Beide partijen moeten bereid zijn zich open te stellen over wat voor hen belangrijk is. Dit kan een zeer kwetsbare en ongemakkelijke situatie zijn voor beide echtgenoten, maar ook een zeer waardevolle. Tijdens de bemiddeling is het belangrijk om niet alleen te praten maar ook goed te luisteren. Het huwelijk is een onderling afhankelijke relatie. Zelfs als u degene bent die het initiatief tot de echtscheiding heeft genomen, moet u proberen het standpunt van uw echtgenoot te respecteren en te begrijpen waar hij of zij vandaan komt. U zult vaak merken dat wanneer u meer over uw echtgenoot te weten komt, u hem of haar zelf beter begrijpt. Bij echtscheidingsbemiddeling staat dit proces bekend als "uitpakken" – de tijd nemen om meer te weten te komen over uw echtgenoot, zodat u beslissingen kunt nemen op basis van wat ook voor hem of haar belangrijk is. Een bijzonder waardevolle oefening in het uitpakken is uw echtgenoot te vragen u eenvoudigweg door zijn of haar leven te leiden en zijn of haar beslissingen uit te leggen. Dit kan zo eenvoudig zijn als een wandeling door de belangrijkste beslissingen die tot de scheiding hebben geleid en hem of haar de redenering voor elke beslissing laten uitleggen. Je zult snel ontdekken dat dit proces je begrip voor je echtgenoot sterk kan vergroten en dat je daardoor als echtpaar betere beslissingen zult nemen.

Echtscheidingsbemiddeling afronden

Zodra beide echtgenoten het gevoel hebben dat ze elkaar beter begrijpen, kan het bemiddelingsproces officieel worden afgesloten. In de komende weken en maanden zult u samen met uw bemiddelaar onderhandelen over een echtscheidingsregeling. De bemiddelaar kan u aanmoedigen om een dagboek bij te houden, zodat u alle gevoelens die tijdens het scheidingsproces opkomen kunt vastleggen. Dit dagboek kan een geweldige manier zijn om gevoelens en gevoelens over gevoelens te onderzoeken die u anders misschien niet had herkend. Jullie kunnen beiden besluiten om een advocaat in te huren om advies te geven en de scheiding te beheren. Dit is een volkomen aanvaardbare keuze, en echtscheidingsadvocaten hebben vaak ervaring met het bemiddelen van echtscheidingen. Wanneer beide echtgenoten besluiten een advocaat in te huren, gaat het scheidingsproces over van bemiddeling naar procesvoering.

Wat kunt u verwachten bij een schikking?

Zodra beide echtgenoten instemmen met de voorwaarden van de echtscheidingsregeling, wordt de echtscheidingsregeling definitief. Als een van de echtgenoten een advocaat inhuurt, wordt de echtscheidingsregeling pas definitief na ondertekening door de andere echtgenoot. Zodra de voorwaarden van de echtscheidingsovereenkomst zijn overeengekomen, zal uw bemiddelaar u en uw echtgenoot helpen een vaststellingsovereenkomst op te stellen. De vaststellingsovereenkomst moet de bijzonderheden van uw echtscheiding schetsen, waaronder de verdeling van het vermogen, de voogdijregeling en de kinderalimentatie. De vaststellingsovereenkomst is een juridisch bindend document. U kunt een kopie van de vaststellingsovereenkomst in een dagboek bewaren, maar zorg ervoor dat deze niet wordt verward met uw gerechtelijk bevel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *