Relatietherapie

Relatietherapie Breda

Voordat u denkt aan therapeutische, relatie- en relatietherapie als een klinische techniek, is het beter om een diagnose te stellen waarom het zo goed werkt. Eerst moeten de overall gevoelens van vreemdheid en afstandelijkheid weg zijn, dat wil zeggen, ze zijn niet meer relevant. Je voelt een hechtere band met de ander en een grotere genegenheid voor elkaar. Met andere woorden, uw gedrag, uw houding ten opzichte van elkaar, is op elkaar afgestemd. Ten tweede gaat het erom uw nieuwe partner te helpen u duidelijk en consequent mee te delen wat de behoeften en wat de verlangens zijn. Het gaat er niet om elkaar opnieuw te naaien. Deze afschuwelijke gedachte troost op hetzelfde moment, zorgt ervoor dat de twee van u willen elkaar uit elkaar te trekken, en u, op uw beurt zal hetzelfde doen. Als je deze twee samenbrengt, voel je een wereld van gezellige gevoelens die je in het begin ook voelde.

Dit knusse gevoel heeft de neiging te vervagen zodra de donkere wolken zich snel beginnen te verplaatsen, zodat het knusse gevoel een kille wordt. Ten derde, maar ook belangrijk, zie je waarom relatie- en relatietherapie werkt door het herstellen van het knusse gevoel dat jullie beiden in de beginfase hebben ervaren. Jullie voelen je beiden in verbinding, en wat jullie beiden willen in het leven en dat van elkaar is duidelijk. Dus op dit niveau is het werkingsmechanisme de emotionele verbinding.

Ten derde, omdat het niet gaat om het opnieuw bepalen van je standpunten, verschuivingen en betogen, praat je op een duidelijke, eenvoudige maar zo wat dingen, manier omdat je voelt dat je elkaar goed kent. Terwijl je praat, word je elk meer en meer comfortabel, en zijn.

Ten vierde, een deel van relatietherapie gaat over verandering. Het enige dat voor u duidelijk anders is, is uw benadering van uw nieuwe partner; wat u niet prettig vindt als die ander in beeld is, begint u aan te pakken, hoewel u nog steeds het gevoel hebt dat de dingen niet helemaal op hun plaats zijn. In de negen maanden dat jullie twee samen zijn, hebben jullie je afwisselend heel gelukkig gevoeld met hoe ze zich gedragen, en op andere momenten niet zo gelukkig. Deze enorme afwisseling is prachtig, en het is goed omdat een kunstenaar met een stuk of negen al zijn emoties in een paar minuten kan uitdrukken!

Ten vijfde, wat ik hier zeg is geen nieuw idee, maar het lijkt onmogelijk om iemand anders te veranderen. Je moet besluiten jezelf te veranderen door het beste te doen wat je kunt en uit te zoeken hoe je alle slechte gevoelens kunt vervangen. Dit is een deel van waar deze therapie over gaat: alternatieve manieren vinden om om te gaan met de stress die ongelukkige relaties creƫert, zodat je weer consequent een gelukkig mens wordt. Het is veel gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar het is mogelijk en de moeite waard om te doen, want op deze manier kun je genieten van het samenzijn met de ander. In zekere zin zijn de goede gevoelens een steun; de slechte gevoelens zijn een obstakel waar je overheen moet zien te komen.

Tenslotte is het goed om vrienden te hebben, zelfs degenen die je hebt ontmoet, die hun baan “verliezen”, hun vrienden verliezen en dan sociaal vervreemd zijn. De dood kan die scheiding wegnemen. Het kan je in staat stellen nieuwe relaties aan te knopen en weer een goede vriend te blijven. Het is een goed idee om vrienden en familie te hebben om mee te praten. Het is veel gemakkelijker om het probleem te overwinnen en verder te gaan dan opnieuw alleen door het rouwproces te gaan. Sommige mensen vermijden dat proces een tijdje na de dood van een dierbare, zelfs als er niemand heel dicht bij hen stond. Zij verwerken hun eigen gevoelens in hun eentje en keren enige tijd later terug naar hun vroegere relaties.

Hoewel de dood van een baan misschien vanzelfsprekend is (het is zeker een pijnlijk proces, een baan te verliezen en ontslagen te worden), zijn andere sterfgevallen veel subtieler. Een jongetje met een leerstoornis, bijvoorbeeld, kan plotseling speciaal onderwijs nodig hebben. Als gevolg daarvan kunnen er problemen op school ontstaan, waardoor de leraar denkt dat hij misschien een leerstoornis heeft. Dit is niet zoveel als men zou vermoeden, maar het feit dat de herkenning vertraagd kan zijn, zelfs als er geen fysiek probleem is met of het kind briljant is, kan voor een kind echte moeilijkheden in zijn ontwikkeling veroorzaken.

Lees meer:
psychotherapie Breda
meditatie Breda

Leave a Reply

Your email address will not be published.