Wat is het verschil tussen fysiotherapie en chirurgie?

Fysiotherapie Wassenaar

In de VS wordt met een fysiotherapeut vooral iemand bedoeld die in de ziekenhuizen zieken verzorgt, die oefeningen doet, dieetadviezen geeft en ook op de therapie gerichte begeleiding.

Fysiotherapie wordt aangeboden aan mensen die niet meer kunnen staan en bewegen na een ernstige verwonding of operatie, aan mensen die lijden aan postoperatieve problemen (stadium 1 en 2), artritis (degeneratief of stadium 3), letsels aan de tussenwervelschijven, spier- en skelettrauma’s en problemen met het perifere zenuwstelsel.

Wat is het verschil tussen fysio en chirurgie? De eerste vraag die bijna elke patiënt heeft is “moet ik naar de fysiotherapeut?” Geen enkele patiënt vindt het idee van een spiertrauma prettig; daarom gaat hij misschien in plaats daarvan naar een operatie.

Medische fysiotherapie is de behandeling van het bewegingsapparaat en de perifere gewrichten. Deze behandeling omvat het onderzoek en de diagnose van de aandoening van de patiënt, de evaluatie van de beschikbare behandelingsmogelijkheden en de geplande behandelingstherapie. Het gaat om herstel en ontwikkeling van kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen.

Wat zijn enkele van de veel voorkomende symptomen? Pijn na de oefening  Dan is er pijn na de oefening . Geatrofieerd weefsel rond de plaats van het trauma. Geatrofieerd gewrichtskraakbeen. Spieren zijn naar binnen of naar binnen gedraaid. We voelen pijnen rond het volledige welzijn. Er is een slechte balans of kracht en een neiging om te vallen of flauw te vallen.

Hoe helpt fysiotherapie? Fysiotherapeuten gebruiken verschillende gecontroleerde pijnverwijderingstechnieken, waaronder zachte  en orale Verhoogde doorbloeding. De pijn wordt minder. Analgesie of een verminderde pijn van de epigastrische regio is twijfelachtig. Er is een goede en open communicatie. Mijn fysiotherapeut en ik werken samen.

Als bijvoorbeeld de spieren van de boven rug kunnen worden versterkt en de manometertests verbeteren, en als er pathologie is die moet worden aangepakt, kan het nodig zijn de therapie te wijzigen.

Dus, wat zijn de voordelen van fysiotherapie? Ik heb gemerkt dat het me helpt me meer bewust te zijn van mijn problemen. Als ik een trend opmerk, kan ik daarnaar kijken. Ik gebruik dit niet alleen om in de spiegel te kijken.

Fysiotherapie heeft me geleerd lichaamsbeweging te zien als een belangrijk onderdeel van fit en gezond blijven voor “mijn leven”. Net als een grote broer kan het soms aan me “knagen”, maar het is niet het einde van de wereld.

Op een dag pakte ik mijn wandelschoenen op en veroorzaakte per ongeluk schade aan de pees in mijn pink. Ik zou een tenniselleboog (een golferselleboog) kunnen gebruiken als ik er een boekverslag over moest maken, maar ik besloot dat het beter zou zijn om gewoon door te lopen. Ik dacht dat een dag of twee lichte oefeningen niet zo’n probleem zouden zijn. Fout!

Na een dag of wat lichte inspanning, ging het boekverslag verder en voelde het alsof ik mijn wijsvinger moest gebruiken, daarna mijn pink (die ik de afgelopen tien jaar niet had gebruikt!) en het werd steeds erger! Ik dacht dat hij gewoon versleten was door al dat typen. Ik had nog steeds wat pijn en weerstond de drang om naar mijn fysio te gaan. Ik zei hem dat ik dacht dat ik het wel aankon, maar dat ik op kantoor zou boksen tot het gebroken was!

Tegen de tijd dat mijn vingers zo stijf waren dat ze in een rare vorm gekruld waren, had ik veel pijn en leed ik onder het typen. Ik wist anatomisch dat ik een scheurtje in de balzak had, maar ik had geen idee hoe het eruit zag.

Mijn kantoor had een Intake en Drainage Practitioner die eens per week kwam. Jammer genoeg kon ze mijn rechterschouder niet behandelen wegens Tysis in het verleden; terugkijkend zou ik hem waarschijnlijk hebben moeten opereren.

Lees meer:
Haptonomie Wassenaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.