Yoga

Yoga Bennekom

 

Yoga is eigenlijk een fysieke discipline. Yoga gaat over het opruimen en overwinnen van mentale bagage. Het is een holistische, natuurlijke discipline, die wordt bereikt door een stapsgewijze benadering van het leren kennen van jezelf en je te richten op de synchronisatie van alle afzonderlijke elementen van lichaam, geest en ziel, (als Weerstand, Perceptie en Affect). Yoga leert dat door het proces van zelf-ontdekking licht en warmer op te vatten, Couples Yoga een stijl en benadering is die uiteindelijk intimiteit creƫert omdat gedachten, gevoelens en emoties goed in balans zijn. Echter, om dit te laten gebeuren heeft yoga een objectief en realistisch doel nodig.

Het woord Yoga komt van het Latijnse yuj en verwijst naar het Sanskriet woord yuj, dat een rivier betekent. Yoga betekent dus het reinigen van zowel de geest als het lichaam.

Helende Yoga en Yoga Meditatie – Yoga is een hedendaagse filosofie van genezing die een uitloper was van het oude India dat zelf een gevolg was van de Indiase overheersing. Wat belangrijk is in Yoga is de integratie van zowel lichaam als geest. De expressie van ons ware zelf, en het zijn in de aanwezigheid van een ander, worden beschouwd als bijproducten van Yoga.

Yoga werd in India al meer dan 5000 jaar beoefend, de eerste gedocumenteerde religie van India, Yoga was geen meditatie maar een spirituele discipline. Wat Yoga ook is, wij breiden die visie uit naar anderen.

Yoga betekent iets doen dat groter is dan zichzelf. Het is niet alleen een fysieke discipline. Yoga is ook een filosofie van persoonlijk welzijn, een middel om onze verbinding met het universum te begrijpen. Yoga is een middel om een evenwicht te bereiken tussen lichaam en geest. Yoga is een holistisch begrip van menselijke emoties en het functioneren van het fysieke lichaam. Yoga is een manier van leven en sommigen zouden het een voortdurende staat van verbetering willen noemen. Yoga is een middel om je geest, lichaam en ziel te verbinden of te integreren. Asics zal alle aspecten van uw leven verbeteren – geest, lichaam en ziel

Yoga is een beoefening en uitvoering van procedures en hulpmiddelen om de lichamelijke energie en het uithoudingsvermogen van het lichaam te beheersen.

We eten yogavoeding – net zoals Indiase artsen altijd deden. Er wordt gezegd dat de spectaculaire resultaten van die gezondheidsdingen nooit bestudeerd zijn, of bestudeerd zouden kunnen worden.

We zullen misschien nooit het effect van Yoga kunnen meten op de lichamen van de miljoenen mensen die regelmatig naar de sportschool gaan of op zoek zijn naar een lichamelijke conditie/acclimatisatie die hen helpt zich levendiger en enthousiaster te voelen. Wat we wel kunnen voelen is de vreugde, het enthousiasme om iets te willen doen aan mensen en een planeet die met deze verschijnselen kan overleven.

Yoga als lichaamsoefening waarbij gebruik wordt gemaakt van autonome reacties kan voorkomen dat ziekten bij natuurrampen de kop opsteken en moet ook worden aangeduid als een bewust lichamelijk effect van Yoga.

Yoga is een universele praktijk – het is een zorg en het is een stijl en methode voor lichamelijke ontwikkeling. Yoga moedigt aan tot een juiste focus en concentratie; het moedigt ook aan tot een flexibele houding om te kunnen omgaan met verschillende niveaus van houdingen en verschillende doelen die men in het leven nastreeft. Yoga is een middel om natuurlijke, spirituele, emotionele benaderingen te ontwikkelen om te overleven. afgestemd op affiches, logshe gebeurtenissen/programma’s in het leven zowel als gevechts- en vredestijd. Yoga is een manier om ons persoonlijk bewustzijn te verhogen in tijden van mechanisme autoriteit van het zelf, alsmede om onze spirituele ontwikkeling voort te zetten.

Yoga is een manier om de geestelijke ontwikkeling te bevorderen door middel van vele activiteiten zoals; lichamelijke oefening, lichamelijke beweging, bewuste ademhaling, meditatie, sadhana, yoga, chakra’s, devotionele, mentale observatie, mentale studie, mentale cultivering en gebed.

Yoga is een middel om natuurlijke kracht en discipline te ontwikkelen. Yoga is alles wat ons verbindt met het universum. Het is een middel om natuurlijke meditatieve krachten in ons lichaam te brengen en een manier om mindfullness te ontwikkelen door middel van verschillende bewegingen zoals eten, drinken, rusten, seks.

Het is juist het proces van overtuiging en het aangaan van een verbintenis met een doel, dat op een mindful manier wordt gedaan, waardoor Onderzoek, Ontwikkeling en Onderzoek geplaatst worden om te voorkomen dat we fouten maken in onze huidige comfortzone.

Yoga ontwikkelt vaardigheden om op een minder pijnlijke manier tot resultaten te komen door angst, bezorgdheid en stress te verminderen. Yoga maakt de stabiliteit en genezing van het lichaam mogelijk en helpt het om zelfdestructief gedrag te stoppen.

Yoga leert ons de kracht van het bewustzijn, in het verhogen van de concentratie en het zich concentreren op iets om er de vruchten van te plukken.

Yoga is een op realisme gebaseerd levensproces zonder drugs. Veranderingen in de lichaamsfuncties en in de relatie tussen lichaam en geest kunnen worden bewerkstelligd zonder drugs en zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de inspanning. Yoga brengt innerlijke balans en harmonie teweeg en heeft een uiterlijke en oppervlakkige invloed op de gezondheid.

Yoga helpt om ons ware zelf te begrijpen en er toegang toe te krijgen. Het is een ethische gemoedstoestand waarin we niet worden bereikt door externe krachten. Door zo’n gemoedstoestand kunnen we ons diepste zelf identificeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.