Wat is Trauma

Trauma coach

 

Deze gebeurtenissen in ons leven zijn een maatstaf voor onze evolutie als mens die onze normale routines van het bestaan doorloopt. Maar, zoals we allemaal weten zijn de gebeurtenissen niet allemaal aangenaam. Ze beïnvloeden ons ook op emotioneel en fysiologisch niveau, en het is om deze reden dat we traumatherapie zo belangrijk vinden voor de genezing van vele soorten trauma.

Traumatherapie wordt ook wel psycho-educatie genoemd. Het is het proces van het heropvoeden van ons onbewuste om te evolueren en heel te worden. Het is bedoeld om een groter gevoel van welzijn te bereiken. Hoewel we ons misschien beter bewust zijn of sommige nood herkennen, functioneren velen van ons vanuit een grotere mate van conditionering, of beelden onder het niveau van bewustzijn.

We kunnen ons in situaties bevinden die ongemak veroorzaken, of we kunnen trauma’s ervaren doordat we genegeerd, afgewezen, vernederd, niet gerespecteerd, verraden, misbruikt of op de een of andere manier benadeeld worden, of doordat we onszelf opzettelijk schade berokkenen. Gewapend met kennis zouden we onszelf beter kunnen begrijpen.

Als u zich met deze situaties kunt identificeren, wilt u misschien alle details weten, zodat u enkele eisen aan uzelf kunt stellen. Begin met het beschrijven van de emoties die u op dit moment voelt.

Leer de oorzaken van je gevoel kennen, zodat je ze kunt herkennen en onthouden. Het is een goed idee om ze in de gaten te houden. Merk ook op waar uw gevoelens liggen. U kunt ze zelfs de hele dag door waarnemen.

Zeg tegen jezelf: “Ik voel me verdrietig of zit vast in een negatieve situatie.” Als je in een traumatische situatie verkeert, laat je geest dan niet heen en weer slingeren tussen perioden van plezierige emoties en de negatieve. Ze moeten allemaal worden ingehaald.

Uw gifstoffen in uw lichaam kunnen in verband staan met deze moeilijke gebeurtenissen. U kunt dus weten dat u wordt beïnvloed door over-stimulatie van de chakra’s, of systemen in uw lichaam. Zoals vele behandelingen voor een groot aantal verschillende aandoeningen, is traumatherapie een krachtig hulpmiddel dat u wellicht wilt gebruiken wanneer u vermoedt of bevestigt dat u een ongepaste emotionele reactie heeft op gebeurtenissen die zich in uw leven voordoen.

Het is belangrijk te begrijpen dat gebeurtenissen nooit willekeurig zijn. U zou volledig in een onredelijke situatie kunnen passen, of opzettelijk proberen om aan het therapieproces te ontsnappen. U zou afhankelijk kunnen worden van uw therapeut om uw therapie- en probleemoplossingsproces in goede banen te leiden. Of uw therapeut kan een dominante figuur in uw leven zijn geworden.

Als je een 3-daags weekend weggaat, kom je hier precies om dezelfde reden, niet meer dezelfde in-incarnatie, maar wel hetzelfde referentiepunt. Het is goed te weten wat het doel van deze ervaring is. Wanneer dit is bereikt, zul je leren meer in het moment te leven en je meer op je gemak te voelen, maar dit is slechts een trigger. Het is tijdens de ‘triggers’ of ervaringen van de vorige weken dat we ons vastklampen aan de manieren van overleven. Het is deze zeer-heid die we betekenis geven aan de gebeurtenissen en hun interpretaties van andere mensen…

traumatherapie is veilig en pijnloos en helpt je evolueren vanuit een centrum dat weigert de slachtoffermentaliteit los te laten. Als je een puin- Getuige bent kan dit moeilijk te bevatten zijn, dat mensen die meer kwaad hebben gedaan aan mensen dan wat dan ook in de wereld. De traumatische ervaringen en drama die je hebt meegemaakt zijn ingeprent in je cellen. Ze zijn precies dezelfde stof waar je lichaam van gemaakt is. En wanneer je een trauma ervaart, zijn je cellen beschadigd. Je cellen zijn aan het herscheppen wat beschadigd is door het trauma.

Dus als je therapeut je dingen vertelt als dat je getraumatiseerd bent, of dat je agressieve neigingen hebt en hoewel je soms zo helder van geest bent dat je zulke woorden niet zou voelen of zeggen, ga je toch in bepaalde situaties tot dit gedrag over en dat beïnvloedt je leven negatief. Oef… Dan begin je te maken te krijgen met de menselijke geest. Je veroorzaakt stress en synchroniciteiten. Als je eenmaal begint te stoppen met je te verzetten en alle situaties accepteert, kun je beginnen je leven te beheersen, maar op het niveau van de menselijke geest kun je het Ego over het algemeen niet beheersen. Dit komt omdat de geest geregeerd wordt door het onderbewustzijn en soms het moeilijkste stuk is om binnen te gaan met een duidelijke intentie. Je moet veel liefde en begrip gebruiken om voorbij de weerstand en de slopende afweermechanismen te komen die we allemaal hebben.

Lees meer:

Angst coach

Zelfvertrouwen coach

Leave a Reply

Your email address will not be published.