Mindfulness Training en Opleiding Mindfulness

 

 

Wat is mindfulness?

Mindfulness is een mentale toestand die niet hetzelfde is als opgaan in gedachten, of specifiek gericht zijn op onze activiteit of zintuiglijke ervaring. Mindfulness heeft wetenschappelijke validatie. Het wordt bereikt door de geest te trainen om te vertragen en aandacht te besteden aan het “grote geheel” in plaats van aan kleine details.

Hoe werken mindfulness training en mindfulness training voor elkaar?

Voor mentale vaardigheden, oefen te beginnen met:

1. Zelfbewustzijn. Niet alleen opletten, maar volledig op je reacties letten en jezelf begrijpen.

2. Zelfaanvaarding. Dit is geen “groot” of “goed” iets, maar iets neutraals. Je moet jezelf hoe dan ook accepteren.

3. Zelfaanvaarding tot in de kern van je wezen komt van diep binnenuit, niet van invloeden van buitenaf.

4. Mediteerders worden zich meer bewust van fysieke tekens zoals die van plaats, houding, temperatuur, enz. terwijl ze die van emotionele tekens zoals gevoelens verwerpen.

5. Probeer maar eens een week te fietsen of een andere fysieke activiteit te beoefenen!

6. Voor emotionele bekwaamheid, oefen jezelf te herinneren aan je gevoelens, en laat dan elke benadering van Amelia Supervisor los. Critici hebben de neiging om schetsmatig en fris wat tijd.

7. Je zou iemand uit je naaste omgeving kunnen vragen hoe hij zich voelt. Bedenk dat deze persoon waarschijnlijk geen idee heeft van u en uw woorden, maar toch raakt u een universele ervaring van het leven aan.

Beheersing van mindfulness betekent beter in staat zijn om volledig aanwezig te zijn en het tweede doel is in staat zijn om te erkennen dat gevoelens slechts een gevoel zijn. Welke factoren brengen gevoelens naar boven? Zonder enig subjectief denken emoties of gedachten, herken je dit als gevoelens.

Wanneer je een gevoel herkent “zoals het komt”, omarm of weersta je de emotie niet, maar word je de waarnemer van het gevoel. Dan, terwijl je de kwaliteiten van het gevoel gadeslaat, zul je de lichamelijke veranderingen gadeslaan. Dit is een vaardigheid en het zal je bewust maken van wat je voelt. Dit is heel belangrijk in je beweging door het leven in essentie.

Voor het ontwikkelen van emotioneel vermogen, oefen in het voelen van wat je intens wenst te voelen. Onthoud dat alle dingen van de wereld, inclusief emoties en gedachten, aspecten van zichzelf hebben die zowel aangenaam als intens pijnlijk zijn. Om je door het leven te bewegen, wil je in staat zijn je denken een ogenblik te onderbreken en beide aspecten van de wereld zo te voelen.

Het bereiken van deze vaardigheid leidt tot beheersing van emoties en een andere vaardigheid die een betere benadering van het leven en het bewegen door het leven opbouwt.

Hoe kun je mindfulness trainen, ondanks het Paul Simon liedje?

Maak er een punt van om niet verstrikt te raken in het verhaal van je leven, maar blijf gecentreerd in het moment. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar als je je er eenmaal toe verbindt, wordt het een gewoonte. Als je gewoonte bent, ben je al mindful. Eerst moet je kijken wat je helpt om door het leven te gaan. Maar er is meer, als je het toelaat.

Lees meer…

Massage Wellness

Ontspanningmassage Tilburg

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.