Innerlijke Vrede

Innerlijke rust

Innerlijke rust kan bereikt worden wanneer je de tijd voor jezelf kunt vinden. De menselijke vraag naar tijd is vaak in tegendeel. Door te veel en te snel te werken, door te weinig tijd te hebben om de dingen en verantwoordelijkheden van het leven te consumeren, leven we vaak in een geest die momenteel verteerd wordt door de perceptie van het zorgen maken om tijd, en paniek.

Tijd is niet hetzelfde als relatie. Tijd is de essentiële factor van relaties. Een pasgeborene heeft geen relatie, of geen die lang duurt. Een pasgeboren baby heeft er geen. Zelfs een liefdevolle relatie heeft tijd als basis en uitgangspunt, want zij is gebaseerd op respect. Dus tijd is de relatie tot het leven en het is net zo vluchtig als het moment. Als je bereid bent om in het moment te staan en je over te geven aan het moment, sta je jezelf toe om vrij te leven.

Hoe je jezelf toestaat vrij te leven en hoe je anderen toestaat vrij te leven, is een teken van je rijpheid. Ben je je tijd aan het oppotten, zodat je voortdurend door zoveel dingen wordt lastiggevallen? Ben je bezig met andere dingen of ben je bezig met iets anders? Is je bewustzijn bezig zich uit te breiden in de buitenwereld of beweeg je je langzaam en gestaag naar binnen om zoveel aspecten van je leven te vernieuwen?

Erkent u het voorbijgaan van momenten, of bent u bevroren door de bewegingen van uw eigen gedachten? Met andere woorden, bent u aanwezig en bewust in het moment, of bent u gemakkelijk afgeleid door alleen maar aan het verleden te denken en de toekomst te plannen? Worden nieuwe plannen beïnvloed door de broosheid van de waarneming van anderen, of laat u de dingen tot het laatste moment voor u uw hand in de lucht steekt en hoopt dat de dingen zullen veranderen?

Je moet ernaar streven om in het moment te blijven, dat wil zeggen in de stroom van het eeuwige moment. Als je zo opgaat in gedachten, wat onnatuurlijk is, want gedachten komen en gaan zo snel, dat je daardoor het moment vergeet, dan verlies je het contact met het eeuwige moment. Dit is de reden waarom veel mensen de pijn en de problemen van de wereld aan den lijve ondervinden, omdat ze niet aanwezig en bewust zijn in het eeuwige moment.

Een van de meest heilzame manieren om onszelf te helpen in contact te komen met dit bewustzijn is door te mediteren over de eenheid van God, in onszelf en daarbuiten. Als je lang genoeg over dit onderwerp mediteert en erover nadenkt, zul je de spanning beginnen te voelen breken en zul je vloeibaar worden. Pas dan ben je werkelijk vrij van de kunstmatige verharding van je geest, omdat je gedachten de tijd hebben gehad om je weerstand in te halen en de moed en bescherming van je lichaam te omzeilen. De identificatie van je identiteit met je lichaam is een barrière voor je bewustzijn van de eenheid van al het leven.

Als je eenmaal leert hoe je voorbij deze barrière naar je eenheid van God kunt gaan, zul je veel meer controle krijgen over je leven en de toekomst ervan. Je meditatie zal je leiden naar het kennen van de waarheid over jezelf. Een leven in eenheid met God is het mooiste leven dat je kunt hebben. Dit is waarom je op deze wereld bent gebracht.

Lees meer:
Coaching Breda 
Spirituele ontwikkeling

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.