Hoe ziekte te voorkomen

Natuurgeneeskunde Tilburg

 

Een van de procedures in de natuurgeneeskundige zorg is het idee om een dieet te gebruiken dat bestaat uit natuurlijke voedingsmiddelen, en ons lichaam niet te dwingen iets anders te accepteren. Een goed dieet moet ons echt gezond maken, en het kan dit doen door ons immuunsysteem te helpen.

Uit onderzoek is gebleken dat een gezonde voeding ons immuunsysteem helpt om ziekten en aandoeningen te bestrijden. Een gezonde voeding kan er ook voor zorgen dat we jonger blijven en er jonger uitzien en ons ook jonger voelen.

Enkele van de voedingsmiddelen die men zou moeten eten zijn vers, gedeeltelijk bevroren, in hun oorspronkelijke staat, fruit en groenten, noten, bonen en zaden, onbewerkte voedingsmiddelen, en vlees dat niet gekookt is. Ook moeten we natuurlijke muggenafweermiddelen of insecticide gebruiken. Om onszelf te beschermen, moeten we baden in lauw water en katoenen lakens gebruiken. Als we daar niet zijn, moeten we baden in schoon water.

Zoals ze zeggen, voorkomen is beter dan genezen, en dat is waar. Op de weg naar genezing van welke ziekte dan ook, moeten we die dingen vermijden die de situatie zullen verergeren. Mochten we toch naar de dokter moeten, dan kunnen we maar beter voorbereid zijn om te weten wat we behandelen, en om te weten wat we doen om het te voorkomen.

Hier zijn enkele manieren waarop we ziekte kunnen voorkomen door voorbereid te zijn:

1. Weet wat je behandelt. Als bij u een virus wordt vastgesteld, moet u duidelijk zijn over wat u behandelt. Probeer niet “voor buidelrat te spelen” of te wachten tot de symptomen verdwijnen. Weet wat u moet doen om u beter te voelen. Wees u ook bewust van degenen aan wie u wordt blootgesteld. Als u bezig bent iemand te behandelen die een bacteriële infectie heeft, neem dan contact op met die persoon en zeg dat u met hem wilt praten.

2. Ken uw omgeving. Een van de belangrijkste invloeden op onze gezondheid. Velen zijn zich ervan bewust dat smog en vervuiling schadelijk zijn voor hun gezondheid, maar velen van ons zijn zich niet bewust van de gevaren van straling en EMV’s. Zorg ervoor dat je weet hoe je jezelf kunt beschermen, vooral tijdens de werkdag.

3. Weet wat je wel en niet weet. Een deel van gezond blijven is het kunnen herkennen van mogelijke problemen. Vragen stellen kan u helpen uw angsten te overwinnen en u voor te bereiden op wat er gaat gebeuren. Het is ook een goed idee om met uw arts te bespreken wat u weet.

LichaamsbewegingIn het algemeen kan elke lichaamsbeweging het lichaam ten goede komen, aangezien de glyconutriënten in het lichaam vrijkomen tijdens de oefening, maar zorg ervoor dat u een oefening doet die het lichaam aankan, en niet een die te zwaar is of waardoor u zich uitgeput voelt.

Hieronder volgt een lijst van activiteiten die u kunt doen om uzelf te helpen. Bespreek met uw arts wat u wel en niet kunt doen:

a. de nodige informatie op uw computer in te voeren en te controleren voor het geval u vragen hebt;

b. algemene informatie geven over uw gezondheid en uw lichaam, zoals wat u al wel en niet doet;

c. uw arts vertellen welke voedingssupplementen op basis van kruiden u inneemt;

d. span u niet te veel in (dit kan nierbeschadiging veroorzaken);

e. stretchoefeningen doen die kunnen helpen bij het herstel (hoe u hier moet stretchen);

f. zorg ervoor dat u voldoende calcium uit zuivelproducten haalt en volg een goed slaapschema (dit vermindert stress en herstelt het evenwicht van uw lichaam);

g. helpen uw evenwicht tussen zout en vocht in stand te houden;

h. niet roken;

i. een goede werking van de schildklier te helpen handhaven;

j. niet te veel alcohol drinken;

k. een positieve mentale instelling behouden;

l. dwingt je vooruit te kijken, niet achteruit;

m. u helpen een gezonde skeletstructuur te behouden;

n. helpen nierschade te voorkomen;

o. helpen een gezond gewicht te behouden;

p. helpen het ionen/elektrolyten-evenwicht in het lichaam te herstellen;

q. beschermen tegen straling;

s. regelmatig bewegen;

t. Behoud deosteopathische integriteit van je lichaam;

u. uw interne omgeving te beschermen;

v. leven in een omgeving die rijk is aan bio-compost;

met behulp van groene levende voedingsmiddelen;

met behulp van bio-composteerbare stoffen;

Lees meer:

Acupunctuur Tilburg

Chinese massage Tilburg

Leave a Reply

Your email address will not be published.