Hoe maak je je eigen mindset?

 

 

 

De jaren zijn voorbijgegaan en de mensen om u heen hebben waarschijnlijk een verandering in u opgemerkt: slanker, wat meer ontspannen, niet meer zo serieus maar ook niet meer zo eentonig als vroeger. Het kan ten goede veranderd zijn, maar waarom zou je? Is het zo erg dat u uw regelmatige wandelingen moet opgeven? Moeite met bewegen, een beetje neerslachtig? Interactie met anderen, nieuwe vrienden maken of gewoon in het algemeen gydia, de gedachte om uit te gaan voor een wandeling, een fietstocht, pottenbakken of zelfs een dansje in de plaatselijke nachtclub roepen allemaal aangename gedachten op van plezier en saamhorigheid. Om er meer plezier aan te beleven, zijn er een paar nuttige tips om de juiste mentaliteit te bereiken voor spontane activiteiten.

1. Regel uw tijd

Voel je je een beetje verstrooid? Hier is een kort lijstje voor je:Wandeltijd: 15-20 minuten (hangt af van het niveau van inspanning)vesweettijd: 15-20 minuten (tenzij je er echt niet van houdt, maar daarom hebben we zweetkamers)ttes om naar te kijken: 1 minuut tot 1 minuut en een half (BS)

Kies activiteiten die bij u passen en de gelegenheid bieden om uw vaardigheden te peilen, tijd te hebben om na te denken en vooral om uw spanning te verlichten.

2. Schik uw materialen

Om te voorkomen dat u een gekke sprint moet trekken, plaatst u zich in de zon, bij het raam of de tegenoverliggende muur. (U kunt eventueel op de parafernalia gaan zitten voor evenwicht) Gekostumeerd en slippers zijn het beste, omdat deze de mensen zullen afleiden. Kies voor binnen, waar het licht niet zo sterk is. De voorkeur gaat uit naar tapijt/wol/linnen en gewoon beweegbaar op de bank.

3. Begin bij de trap.

Indien mogelijk bij de trappen. Benader de activiteit langzaam, zonder paniek of urgentie. Probeer uw ademhaling onder controle te houden, zelfs als dat betekent dat u moet longeren. Ga zachtjes de trap op, steeds sneller, tot u bijna boven bent. Het kan een goed idee zijn om handgewichten bij u te dragen om u onderweg te helpen stabiliseren.

4. Geef tijd

Drijf het niet op, maar vakantie in wat detail. Dit zal u wat rust geven en ook tijd om na te denken over wat u gedaan hebt. Er wordt gezegd dat het eenentwintig dagen duurt om een oude hond weer nieuw te maken. Stel je voor dat je een nieuwe hond bent, die leert over wandelen en gezelschap, als je het geluk hebt dat je een baan hebt. Zou je deze nieuwe ervaringen kunnen kristalliseren en delen met anderen?

5. Bewaar de traktaties!

Klinkt gek, maar als hond of astmapatiƫnt zul je merken dat je dingen moeilijker kunt terugvinden als je ze laat rondslingeren, waardoor je nog meer de kans krijgt om afgeleid te worden. Bewaar traktaties op een onopvallende plaats, zoals een broeksband, t-shirt of telefoonhoesje. Als u de tijd kunt vinden om te bewegen, kauw dan op kleine traktaties, zoals een stuk fruit of een stuk papier.

6. Plan uw pauzes

Dit betekent dat u een geschikte plaats moet vinden om uit te rusten tussen uw activiteiten door. Wacht bijvoorbeeld niet tot u terug bent op uw parkeerplaats voordat u aan uw boodschappen begint. of winkels, probeer na vijven te vertrekken en rond te lopen. filevorming helpt niet. Neem de lunch mee naar uw werkplek, loop naar het winkelcentrum, rijd minder, meer nu u “regelmatig” bent. Velen van ons moeten de controle uitoefenen. Waarom zoek je geen park in de buurt en ontspan je daar gewoon.Aan het eind van de dag zoek je de traktaties die je jezelf kunt gunnen en trakteer je jezelf erop. Je zult je er beter door voelen en de rest van je gezin ook.

7. Wees aanwezig

Dit is in theorie eenvoudig, maar een van de moeilijkste onderdelen van het aanbrengen van perspectief in ons dagelijks leven is het vasthouden aan het gevoel dat we geen tijd hebben. Of het nu gaat om televisie, computer, of het meisje waarmee je wilt flirten, het kost veel moeite om je te concentreren op wat er op het scherm of in de bikini te zien is. Soms moet je het gewoon laten gaan.vermaak jezelf, waar & hoe je ook bent, in een tempo dat je een ontspannen gevoel geeft.

Bedenk dat het veel gemakkelijker is te genieten van het zachte ritme van een mooie symfonie dan het risico te lopen te sterven aan blootstelling dan te leven in abjecte terreur van ” Zwarte schimmel ” van H.I.V. In zekere zin is alles voor uw eigen bestwil. Je moet de levendigheid van je menselijke interactie alleen voor jezelf bewaren.

Tot slot, laat u niet verdoven door het systeem en laat vooral uw vakantie niet bederven door een gebrek aan evenwicht in de kaas.

 

 

Lees meer…

 

Mantelzorg Arnhem

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.