Het belang van lichaamsbeweging

Hart en bloedvaten

 

We hebben overal statistieken dat de Verenigde Staten in een of andere staat in de geschiedenis de statistieken heeft gekraakt voor verscheidene van de belangrijkste doodsoorzaken. Er stierven in de Verenigde Staten minder dan zeven mensen per miljoen met een hartkwaal. Nu zijn dat er bijna dertig per miljoen. Enkele jaren geleden, minder dan een decennium geleden, was het cijfer zelfs minder dan 13 per miljoen. Vandaag liggen de cijfers boven de 13 per miljoen verwoestende sterfgevallen ten gevolge van hartziekten of beroertes.

Deze statistieken komen rechtstreeks ten goede aan de gezondheid van alle Amerikanen. De medische sector draagt een enorme verantwoordelijkheid op het gebied van de gezondheid en de belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten. Elk jaar sterven meer mensen onnodig aan hartziekten of beroertes. In feite is de medische sector verantwoordelijk voor ongeveer tweederde van alle sterfgevallen in de Verenigde Staten. Ongeveer driekwart van de hart- en vaatziekten is het gevolg van roken. Ook zwaarlijvigheid en overgewicht dragen bij tot hartziekten.

Zwaarlijvigheid is een probleem in alle leeftijdsgroepen. Zwaarlijvige kinderen betekenen ernstige gezondheidsproblemen in het verdere leven. Zwaarlijvigheid houdt rechtstreeks verband met hartziekten en beroertes. Obesitas is de oorzaak van veel hartaandoeningen en beroertes. Het is ook de nummer één oorzaak van vroegtijdig overlijden. Tekenen van obesitas of overgewicht zijn: overgewicht, bultjes in de billen of dijen, een body mass index (BMI) van 30 of hoger, en/of je loopt risico op diabetes.

De statistieken over roken zijn al even verontrustend. Jaarlijks sterven er ongeveer twee miljoen mensen aan de gevolgen van roken. Bovendien wordt aangenomen dat 50 procent van alle sterfgevallen als gevolg van roken voortijdig is. Roken heeft veel neveneffecten die zelfs levensbedreigend zijn, zoals hartziekten, emfyseem en kanker. Als u verslaafd bent aan nicotine, denk er dan eens over om nu te stoppen.

Lichaamsbeweging speelt een belangrijke rol in de algemene gezondheid. Er is een aantal manieren waarop lichaamsbeweging kan bijdragen aan uw gezondheid. Het soort lichaamsbeweging dat u doet is belangrijk. In het algemeen moet het gaan om activiteiten waar u plezier aan beleeft en die u in de loop van de tijd kunt volhouden. Enkele voorbeelden van cardiovasculaire lichaamsbeweging zijn fietsen, joggen, wandelen of lid worden van een fitnessclub. Er zijn specifieke gezondheidsvoordelen voor mensen die aan lichaamsbeweging doen. Mensen met overgewicht en mensen met andere ziekten die van invloed zijn op het hart, zullen eerder worden afgeschrikt door de gezondheidsrisico’s van een trainingsprogramma. Hartziekten en beroertes zijn directe gevolgen van de slechte levensstijl die mensen tegenwoordig hebben. Zwaarlijvigheid houdt rechtstreeks verband met hartziekten en kan leiden tot een beroerte. Mensen die roken hebben ook meer kans op problemen met hun hart- en vaatstelsel. Daarom worden de kansen om langer te leven en gezond te zijn vergroot met lichaamsbeweging. Een zittende levensstijl staat deze zeer belangrijke functie in de weg.

Lichaamsbeweging zal u ook helpen een gezond gewicht te bereiken. Veel mensen komen veel aan door te veel extra calorieën binnen te krijgen. Om dit teveel aan calorieën tegen te gaan, is lichaamsbeweging nodig. Zwaarlijvigheid is een belangrijke oorzaak van veel levensbedreigende ziekten. Hier komt lichaamsbeweging om de hoek kijken. USTH’s professioneel gecertificeerde personal trainers bieden gespecialiseerde oefenprogramma’s voor hun klanten. Lichaamsoefeningen, kernoefeningen en diverse routines bevorderen allemaal de kracht, flexibiliteit en cardiovasculaire gezondheid. Er zijn zelfs specifieke hulpmiddelen die door de industrie worden verstrekt om het juiste gebruik van gewichtsmachines mogelijk te maken.

Uit onderzoek is gebleken dat er een direct verband bestaat tussen voeding en fitness. Onderzoekers die het effect van voeding op fitheid hebben bestudeerd, zijn nogal verbaasd over de resultaten. Het enige wat de onderzoekers hoeven te doen, is hun voeding zodanig aanpassen dat het gewenste resultaat wordt bereikt.

Lees meer:

Slechte bloedsomloop

Laaggradige ontstekingen

Leave a Reply

Your email address will not be published.