Gewichtsverlies Dieet Programma

Orthomoleculair diëtist

 

Algemeen wordt vastgesteld dat de meesten van ons – misschien zijn we iets te zwaar, zo niet zwaarlijvig – zwaar zijn omdat we overmatig eten. We nemen er te veel van en vervangen niets van wat we hebben gegeten. Het resultaat is een toenemend gewicht. Maar de situatie is al aan het veranderen. Het wordt erger als we er voortdurend te veel van innemen en onze levensstijl veranderen om de inname ervan te verminderen.

Ter informatie: in de Verenigde Staten van Amerika beginnen de aanbevelingen om het gewicht te beheersen te veranderen. Zij bevelen aan dat de dagelijkse calorie-inname afhankelijk moet zijn van het glucose metabolisme. Deze aanbeveling van de American Dietetic Association wordt beschouwd als een gematigd niveau. Energie en evenwicht – zoals zij het noemen – in uw dagelijkse voeding moeten in evenwicht zijn. En te veel van iets nemen of te weinig van iets is niet de juiste instelling.

De meeste dieetprogramma’s, dieetprogramma’s voor gewichtsverlies, enz. die nu op de markt zijn, maken sommige van deze principes achterhaald. Wat ze doen is dat, ze pleiten voor het verminderen van de hoeveelheid van iets (zoals koolhydraten, eiwitten, water, vet en calorieën) omdat de voedingswetenschappers zeggen dat ze geen goede invloed hebben op de glucose balans van het lichaam. Dit is een zeer slechte benadering van gewichtsverlies. Hierdoor wordt het vermogen van het lichaam om goed te functioneren in gevaar gebracht. Oudere mensen die traditioneel meer dan vijfendertighonderd calorieën in hun dagelijkse voeding hebben gekregen, moeten nu dus met hetzelfde aantal minderen. Het is een slecht idee om drastisch te minderen, het afslankdieet kan soms gevaarlijk zijn.

Voor een fit dieet om af te vallen is evenwicht een zeer belangrijk ingrediënt, zoals in de koolhydraten, de eiwitten en de vetten. Behalve de hoeveelheid vet is ook de rest van de voeding minder belangrijk. In een dieetprogramma zal een dieter meestal het advies krijgen om meer koolhydraten dan vet of calorieën in te nemen en dat is niet juist. Er moet in ieder geval niet te veel van iets zijn. In dieetprogramma’s voor gewichtsverlies wordt meestal de inname van vet beperkt, wat vaak tot het uiterste wordt doorgevoerd. Vetarme diëten en vooral een vetloos dieet is geen goed idee, op voorwaarde dat het vet geen suiker is.

Het klinkt misschien vreemd om vet te verbieden in een dieet voor gewichtsverlies, maar in werkelijkheid is het de belangrijkste energiebron van het lichaam en is er weinig verschil in de totale vet- en koolhydraatbalans. Dit is te wijten aan het feit dat het dieet meestal bijzonder bewerkt is waardoor de vetten of de koolhydraten die een belangrijke energiebron in het lichaam zijn, geëlimineerd of verminderd worden.

Als de koolhydraten en het vet gelijk zijn, dan zouden koolhydraten de belangrijkste energiebron in ons lichaam moeten zijn. Maar als het te veel is voor het lichaam, kan dat gevaarlijk zijn in een dieetprogramma voor mensen met diabetes en dichte work-out programma of fysieke activiteiten. Overbelasting met koolhydraten is voor sommige mensen al een realiteit bij de inname van te veel koolhydraten in de voeding.

Gezonde voeding betekent niet dat het lichaam alleen koolhydraten als energiebron moet gebruiken, maar wel zoveel mogelijk van het land van ons leven, dat afkomstig is van de groenten en het fruit. Maar dit soort dieet is niet al te gemakkelijk voor het lichaam om zich aan te passen. Ons lichaam heeft namelijk zowel vetten als koolhydraten nodig voor de verschillende stofwisselingsprocessen, zoals lichamelijke en chemische reacties.

Maar veel mensen zijn koppig en willen niet bezuinigen op de hoeveelheid pasta of kaas in hun dieet. Dit soort dieet moet worden verminderd voor degenen die willen doen wat gewichtsverlies dieet programma.

Er moeten meer evenwichtige koolhydraten, vetten en eiwitten in de voeding aanwezig zijn. Maar zoals gezegd is dit vaak niet gemakkelijk.

Door te begrijpen hoe ons lichaam reageert op het voedsel dat we eten, kunnen we een idee krijgen van de koolhydraatbalans in ons lichaam en van de andere voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de chemie van ons lichaam. Als we echt serieus met dieet bezig zijn, dan moeten we geen zogenaamd fad dieet programma proberen. Op de juiste manier eten is nog steeds het beste. Een dieet voor gewichtsverlies mag de lichaamsfuncties niet beïnvloeden, integendeel, het is onze lichaamsreactie die het dieetprogramma voor gewichtsverlies beïnvloedt.

Als u dus wat kilo’s wilt kwijtraken met een dieet, kunt u beter rekening houden met pasta, aardappelen, vakantiegerechten en biologische producten en van uw gewichtsverliesprogramma een evenwichtig programma maken.

Lees meer:

Diëtist Helmond

Hormonale schommelingen

Leave a Reply

Your email address will not be published.