Fysiotherapie Fysiotherapie

Wanneer een arts fysiotherapie of fysiotherapeutische lichaamsbeweging aanbeveelt, is dat omdat het lichaam zowel kracht als flexibiliteit nodig heeft om weer volledig te kunnen functioneren. Wat u fysiotherapie of fysiotherapeutische lichaamsbeweging noemt, kan een van de volgende dingen omvatten:

Wat kan ik leren tijdens mijn bezoek aan een fysiotherapeut?

Tijdens uw bezoek aan een fysiotherapeut kunt u wellicht veel over uzelf te weten komen. Als u zich bijvoorbeeld voorbereidt om in dienst te gaan, of als u gewond bent geraakt en niet volledig aan uw maatschappelijke activiteiten kunt deelnemen als gevolg van het letsel, kunt u meer te weten komen over het letsel, de oorzaken, en sommige van de beschikbare behandelingen.

Als u zich in een situatie bevindt waarin u de activiteiten die u leuk vindt weer wilt oppakken, maar u vindt het moeilijk om dat te doen, dan kunt u misschien naar de fysiotherapeut gaan om te informeren naar de toepassing van wat u geleerd hebt. Fysiotherapie kan gepaard gaan met het gebruik van gespecialiseerde apparatuur, soms “oefen- of revalidatieapparatuur” genoemd. Deze apparatuur kan worden gebruikt in een standaard fysiotherapiekantoor, of in een gespecialiseerd praktijkkantoor, afhankelijk van de fysiotherapeut en de persoon. “Use it or lose it” is een uitdrukking die vaak door fysiotherapeuten wordt gehoord. Het betekent simpelweg dat als je jezelf in een positie brengt waarin je de apparatuur moet gebruiken, het mogelijk is dat je jezelf in een positie brengt waarin je effectiever werk kunt doen met minder inspanning.

Hoe werkt fysiotherapie?

In de meeste gevallen regelt u een bezoek aan een fysiotherapiekliniek, en krijgt dan een reeks oefeningen, medicijnen om te gebruiken tijdens en na de oefeningen, en misschien een cease-student die zijn prestaties observeert en uw prestaties coacht en helpt bij het verbeteren van uw prestaties. Meestal worden de oefeningen gedaan in een kleine groep van ongeveer acht tot twaalf personen tegelijk. Dit wordt een soloset genoemd. Eenmaal gedaan, worden de oefeningen meestal gedaan in sets van dertig, zoals herhaald tot de tijd om is, of werk is verricht. Wanneer dit gedaan is, meestal dertig seconden tot een minuut of minder, wordt de set opgedeeld in kleinere sets van vijf tot tien seconden, en dit wordt een cyberhetero genoemd. De studenten worden gewoonlijk in het midden van drie groepen van acht tot twaalf geplaatst, waarbij gewoonlijk 90% van de klas uit vrouwen bestaat.

Hoe vaak wordt fysiotherapie toegepast?

Volgens sommige bronnen kan fysiotherapie tijdens de herstelfasen zo vaak als eens in de twee weken worden toegepast. Meestal worden alleen echte fysiotherapeuten gezien tijdens een 9-tot-1 afspraak, dat is tussen de eerste afspraak en het afronden van de zorg. Wanneer tijdens die regelmatige zorgintervallen een bepaalde hoeveelheid zorg wordt verleend, wordt dat stabilisatie genoemd. Het is op dat moment dat de fysiotherapeut definitief zal bepalen wanneer en of aanvullende behandeling nodig zal zijn, en dit zal afhangen van de pijn die u heeft, alsook van uw comfortniveau.

Lees meer…

Manueel Therapie

Handtherapeut

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.