Fysiotherapie en fysiotherapie

Fysiotherapie Kralingen

Wanneer is fysiotherapie aangewezen?

Wanneer u een fysiotherapeut raadpleegt, zal hij u waarschijnlijk een specifieke behandeling aanraden. De meest gebruikelijke daarvan is fysiotherapie.

Ook als u geen klachten te melden heeft, helpt de fysiotherapeut u daarbij. Ook als er reden tot zorg is, zal een fysiotherapeut samen met u bepalen wat de beste therapie voor uw aandoening is. De meeste mensen kunnen baat hebben bij fysiotherapie, maar wie aan bepaalde ziekten lijdt, moet voor elke vorm van behandeling eerst zijn arts raadplegen.

Wanneer is fysiotherapie aangewezen?

Het is geschikt voor veel soorten letsel, maar de meeste mensen met laboratoriumwerk hebben niet veel fysiotherapie nodig. In sommige gevallen kunt u een programma nodig hebben om het genezingsproces te versnellen of om eventuele ontstekingen te helpen verminderen. Ook als u een sportblessure oploopt, kan fysiotherapie in combinatie met andere therapieën worden gebruikt om uw spieren te versterken, het herstel te verbeteren en hopelijk de frequentie van de blessure te verminderen.

In welke volgorde moet fysiotherapie gedaan worden?

Voordat enige vorm van fysiotherapie wordt gedaan, zullen de meeste artsen u vertellen dat u bepaalde soorten activiteiten moet vermijden. Deze omvatten contactsporten, hardlopen, skiën, enz. Ook het niet helpen genezen van uw aandoening en het niet herstellen van kracht, zijn twee redenen om te eisen dat u het spelen van fysieke spelletjes vermijdt. Terwijl sommige blessures geleidelijk erger worden, kunnen chronische problemen u belemmeren om de dingen te doen die u in het verleden geleerd hebt.

Welke vormen van fysiotherapie zijn er?

De meeste fysiotherapeuten gebruiken een van de twee soorten modaliteiten. Ze kunnen opwarmingstechnieken, rekoefeningen of versterkende oefeningen gebruiken. Er zijn ook revalidatieartsen die alleen gadgets gebruiken om de structurele afwijkingen van ons lichaam te verhelpen.

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie begon in de jaren 1800, toen masseren werd ontdekt. Het werd gebruikt om het lichaam te stimuleren, pijn te verminderen en de bloedsomloop te verbeteren. Bij fysiotherapie wordt vooral gebruik gemaakt van het eigen lichaam om te revalideren en te herstellen. Vandaag de dag zijn er drie belangrijke technieken die door fysiotherapeuten worden toegepast.

Lees meer:
Manuele therapie Kralingen
Geriatrische fysiotherapie Kralingen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.