craniosacraal therapie

Craniosacraal therapie

 

Cranio-Sacraal therapie is een zachte en effectieve manier om genezing te bevorderen. Het klinkt ingewikkeld, maar het is eenvoudig. Omdat ons lichaam bestaat uit zacht bindweefsel, is het in het voordeel van de patiënt om dat weefsel buigzaam te houden in plaats van strak. Door die weefsels niet soepel te houden, kan het lichaam zijn ‘workout’ niet doen.

Dus wat doet craniosacraal therapie? Het verbetert de houding, helpt organen te bewegen waar ze heen moeten en maakt energie vrij die voorheen werd gebruikt om weefsels in stand te houden die niet goed functioneerden. Al deze voordelen helpen de pijn en het ongemak te verlichten dat vaak wordt veroorzaakt door een verkeerde houding en beweging. Niet alleen is houdingsbevoorrading belangrijk bij het verlichten van pijn en houdingsbewegingen, het is ook essentieel bij het helpen corrigeren van een slechte lichaamshouding op zich. Een onjuiste lichaamshouding kan namelijk een van de meest Barry

En dat is het geval wanneer u pijn heeft in een van uw gewrichten – of het nu uw enkel, schouder, elleboog, knie of heup is. De pijn kan van binnenuit komen of van een extern object. Het kan komen door een trauma, door sport of werk, of zelfs door een aangeboren stoornis die dooracia (stress) wordt veroorzaakt.

Naast pijnbestrijding, waar het andere fysische therapieën betreft, houdt Cranio-Sacraal Therapie zich ook bezig met het helpen loslaten van ‘stress’, niet alleen van binnenuit het lichaam, maar ook van buitenaf. Dit betekent dat je kunt helpen bij het tot stand brengen van een meer evenwichtige toestand waarin weefsels, organen en ideeën naast elkaar bestaan en functioneren in plaats van alleen maar op afzonderlijke locaties te bestaan. Het werk kan zich richten op dorsiflexie, plantairflexie, isometrische acties van het onderste lidmaat en deze afstemmen op de patiënt, niet alleen fysiek maar ook psychologisch.

Bij de behandeling van trauma kan worden opgemerkt dat niet alleen weefsels betrokken zijn, maar ook spieren, bloedvaten en bloedsomloopmechanismen kunnen zijn aangetast. Trauma kan niet alleen fysieke pijn veroorzaken, maar ook posttraumatische stressstoornis of PTSS. feiten ook. De beste studies tonen posttraumatische verbetering van symptomen aan, vermindering van PTSS-gerelateerde problemen en training van copingmechanismen.

Cranio-Sacraaltherapie kan worden ingenomen in de vorm van een vloeistof, een transdermale spray of in een aërosolvorm. De transdermale vorm wordt vooral gebruikt op het gezicht en de neusvliezen. De behandeling van Cranio-Sacraaltherapie omvat de transdermale absorptie van de stof in het lichaam via het centrale zenuwstelsel (CZS), het effect ervan op de farmacologische mechanismen van het lichaam en de invloed ervan op de evaluatie en behandeling van stress.

Redenen van Cranio-Sacraal therapie:

Nu, wat veroorzaakt pijn? Er zijn twee fundamentele oorzaken achter pijn:

1) Overbelastingsletsel of -stress: Dit is te wijten aan het voortdurend gebruik van een lichaamsdeel of een werktuig (zowel manueel als machinaal) tot voorbij de “begrenzende” temperatuur of schadedrempel. Het mechanisme van warmteverlies overschrijdt de limiet en het werktuig of lichaamsdeel raakt oververhit.

2) Neumatische pijn: Deze is het gevolg van letsel aan het zenuwstelsel, dat irritatie of “redress” van de weefsels veroorzaakt. Redress leidt tot vernauwing van een perifere zenuw en vasoconstrictie en leidt op zijn beurt tot verdere pijn.

Verlicht de pijn: Het komt vaak voor bij postoperatieve patiënten. Het is niet altijd aanwezig voor de operatie maar na verloop van tijd wordt het een belangrijke klacht. Bij bepaalde patiënten kan er ook een gevoel van gezichtsredressie zijn.

Behandeling van Cranio-Sacraal therapie: De veiligste methode van behandeling is door individuele aandacht en identificatie van het comfortniveau van de patiënt. Op die manier kunnen we de oorzaak van het ongemak in verband brengen met het gewenste doel van de behandeling.De therapeut/arts zal de patiënt eerst evalueren en door middel van een dynamische craniale röntgenfoto en Paraspinal Magnetic Resonance Imaging (P MRI) scan de mate van zenuwbeschadiging en de meest verklarende klinische bevindingen bepalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.