Coaching – Wat is het?

Coaching Breda

 

Het coachingscontract verschilt nogal van het soort contract dat mensen in de zakenwereld gewend zijn, waar het gaat om de “overeenkomst”, het contract en de “eer”-overeenkomst. Het contract is een formele positieve resultaatovereenkomst met betrekking tot de coachingovereenkomst.

Een goed uitgewerkt coachingcontract kan helpen om een “coachingproces” op gang te brengen. Dit is een proces van voortdurende coaching om het individu te ontwikkelen. In een goed ontwikkeld coachingcontract is er de wil om voort te bouwen op elkaars sterke en zwakke punten, een wil om in harmonie te zijn, en een bereidheid tot voortdurende verbetering, enzovoort.

Een zeer goede techniek om te zorgen voor overeenstemming is natuurlijk het handhaven van een informeel “voor het geval dat ” kader. In het geval dat de elementen binnen het contract worden overeengekomen, stellen de vertegenwoordigers een vraag die vergelijkbaar is met “Als de elementen van het contract moeten worden gewijzigd?” Een goede manier om een “Coachingsproces” te ontwikkelen is om de verantwoordelijkheden van de coach en andere verantwoordelijkheden duidelijk te laten omschrijven.

Een coach moet zich op zijn gemak voelen bij het werken met andere mensen en met verschillende soorten mensen. Ze moeten in staat zijn om uw gedrag te herkennen als passend voor de situatie, gebaseerd op uw persoonlijkheidstype. Ze hebben succesverhalen, of slechte ervaringen die dit illustreren. Een coach zal een zeer goede verstandhouding met u ontwikkelen en hij of zij zal deze ervaringen kunnen gebruiken om uw strategieën vorm te geven en u uit te dagen om uw eigen strategieën te ontwikkelen. De coach zal zich bewust zijn van uw persoonlijke stijl en zal zowel naar u als naar de situatie en het gedrag van de spelers kijken. Het gaat niet om een scorekaart. Coaching is meer een “kwaliteit van ervaring”-benadering, waarbij de coach het hele proces doorloopt van het ontwikkelen van de stijl van een individu en het vormen van zijn of haar strategieën. In de gezondheidszorg (ongeacht het soort patiënt) is een zeer goede methode om dit te doen het “perfect willen zijn” te vermijden, maar gewoon de stijl en de sterke punten van de houding van de patiënt/cliënt te herkennen, en te werken met de methode die geschikt is voor het individu. Probeer er een punt van te maken om hem of haar te ontmoeten voor een aantal bijeenkomsten, afhankelijk van de behoeften, en overweeg een speciale regeling met een “coach”. Het gaat niet om een andere “coach”. Het gaat om de behoefte van de coach aan het proces om zijn of haar eigen werk via coaching uit te breiden.

Hoewel het heel verschillend is voor lesgeven en coachen, is coachen geen counselen. Het coachingsproces gaat over de toekomst. Veel mensen zeggen dat ze niet krijgen wat ze nodig hebben omdat ze het ergens in hun achterhoofd al weten, of in hun houding al weten wat je moet doen. De focus van coaching gaat over de toekomst, over gedragsverandering en een beter mens worden. In het coachingproces zal de coach vaak advies geven, vragen stellen en vaak observaties doen. Het belangrijkste verschil tussen een les- en een coachingservaring is dat de coach het proces kan leiden en de patiënt het proces daadwerkelijk zal volgen. Het is waar dat de zoeker van kennis die bereid is te zoeken en te verwerken, het proces “door te maken”, meer vertrouwen en vooruitgang zal oogsten. Een aantal sporten, bijvoorbeeld in de e-professionele arena, hebben ontdekt dat wanneer de coach alle kennis tot zich laat komen, er statistieken kunnen worden gegenereerd door die individuen, die al jaren worstelen op een bepaald gebied.

Een goed ontwikkelde coach zal een op maat gemaakt coachingsproces voor de cliënt/werknemer creëren en dit is het eerste van de verschillen tussen coaching en counseling. Sommige mensen zeggen dat coaching gewoon een ander woord is voor counseling, als gevolg van de voortdurende discussie en counseling. In een coachingsrelatie is er veel aandacht voor detail en planning, om de resultaten te bereiken. Dit in tegenstelling tot de voordelen die Robert Gate (de grondlegger van het Tracom Coaching fulfilment programma (www.tracomcoaching.com splitst het verschil tussen coaching en counseling als volgt op:

Coaching gaat over het putten uit de hulpbronnen in jezelf … Het gaat over “leiden” in plaats van “managen

Coaching gaat over ‘loslaten’ en ‘anderen laten weten’, d.w.z. loslaten van wat je zelf gelooft dat waar is.

Coaching komt uiteraard ook de coachee ten goede, maar kan ook over ‘geven’ gaan. Bij coaching is men niet zozeer het ‘slachtoffer’, als wel iemand die heeft gehandeld om er effectief mee om te gaan. Sommige mensen worden in het proces van coaching getrokken door puur komisch te zijn, als in zeggen: “Ja, juist, ik zie wat jij ziet!”.

Als u al een coach bent, of er een kent, voeg dit dan toe aan uw repertoire van vaardigheden en bekwaamheden. Beoordeel het niet als alles van opleiding en training. Je moet Tony Robbins in de s edites waarschijnlijk al intern lezen ‘Ik lijd aan go-go-go’ en dit is coaching is wat het onvermijdelijke resultaat…

Lees meer:

Verpleegkundige Breda

Leave a Reply

Your email address will not be published.